Auckland/Rarotonga

Door: JJP

Blijf op de hoogte en volg JackieJolienPien

26 November 2013 | Cook Eilanden, Avarua

Woensdag 27/Dinsdag 26 november 2013
Dag 1 Auckland/Cookeilanden/ Rarotonga

05:00 uur begint de telefoon uit de hals te brullen. Jeetje, nu al. Rustig wakker worden, alles in de koffers, dichtritsen, ontbijten en de bus in naar het vliegveld. We zijn ruim op tijd. Voor de zekerheid zetten we de koffers toch maar even op de weegschaal. Jo blijkt weer te zwaar, maar nu maar een halve kilo. We halen er een paar boeken uit die we in de handbagage stoppen. Die wegen nu beide 9 kilo ipv 7 , maar desgevraagd beweren we met een onschuldig gezicht dat ze niet meer dan 7 kilo wegen. Als je ons ziet lopen lijkt het net een kleine volksverhuizing. Jo heeft 3 jassen aan de buggy hangen en Jackie 2, terwijl de overige passagiers in een korte broek en t-shirt lopen. Maar goed, de koffers waren vol en je moet toch wat. Dan maar zweten!
Om 09:15 uur vertrekken we met een vliegtuigje ( 100 passagiers) naar Rarotonga. Het is 3,5 uur vliegen. Dat is te overzien. De vlucht verloopt prima.
Als we aankomen is het lokaal: 14:50 uur en dinsdag 26 november. Ja...goed gelezen. We zijn in de tijdmachine geweest en het is voor de tweede keer dinsdag 26 november 2013!

Rarotonga KIA ORANA
De ontvangst is perfect. We mogen als eerste door de douane (vanwege Pien) Bij de lopende band speelt een gitarist een deuntje en bij de uitgang krijgen we een bloemenslinger van verse bloemen om de nek. Met de kleren die we aan hebben zweten we de tent uit. Het is hier 28 graden. ;-)
In het gammele busje dat ons weg brengt naar Lagoon Breeze Villas krijgen we een koud flesje water en een heerlijk fris handdoekje om ons wat op te frissen.
Een ontvangst als deze hebben we nog nooit gehad.
We worden voor de deur van ons huisje afgezet. Het ziet er allemaal tropisch uit en dat is het ook.
De deur is open en we ploffen de koffers op bed. Dan kleden we Pien uit en vervolgens leggen we zelf een aantal vellen op bed. We pakken de spullen uit die we deze week nodig denken te hebben en dan...naar het zwembad.
Jackie gaat inschrijven bij de receptie en doet een poging om de bus te pakken naar de supermarkt. Er rijden twee bussen; één met de klok mee ( clockwise) en één tegen de klok in (anti-clockwise). Met een uur zijn ze het hele eiland rond :D Als je de bus mist moet je een uur wachten. En dat gebeurde...
Uurtje later nog een keer proberen en dan lukt het wel. Jackie koopt netjes een retourtje voor de bus. Als Jackie klaar is met boodschappen doen en staat ze te wachten op de clockwise bus. Dan verschijnt er een lokale dame met autootje om te vragen waar Jackie naartoe moet. Lagoon Breeze...aha daar woont ze vlakbij....stap maar in dan mag je meerijden. Echt, zo tof!
Het is happy hour en tijd voor een heerlijke cocktail. Daar genieten we lekker van op onze veranda terwijl Pien een nieuw speeltje heeft in de vorm van een loopmotor.
Aan de overkant van de villas ligt het strand. Bij de zonsondergang op het strand ontmoeten we een groep van 8 Amerikaanse vrouwen en 2 mannen. Ze komen uit San Diego. Ze doen mee met kanowedstrijden die hier deze week worden gehouden. Ze moedigen ons aan om te komen kijken. Het blijkt heel leuk te zijn. Morgen op Muri beach. Aan de zuid-oost kant van het eiland 6 km van hier. Als je het eiland helemaal rondrijdt is dat 32km en je kan niet binnendoor. Hahahah...
Na de zonsondergang maken we een wandeling en drinken een cocktail bij een bar iets verderop. Als we terug komen worden we door de Amerikanen luidruchtig uitgenodigd om op bezoek te komen. Ze zitten tegenover ons. We gaan in op de uitnodiging en eten ook meteen mee (dat moest) Verse tonijn, vandaag door een paar van hun zelf gevangen. Zooooooo lekker! Jo wordt tijdens het eten uitgedaagd om morgen mee te doen met een wedstrijd. Jackie heeft vriendelijk bedankt. Genoeg gesport afgelopen weken.
En morgen...gaan we kanoën kijken!
We made new friends with people from San Diego! They are great!