Key Summit/Milford sound
Door: JJP
Blijf op de hoogte en volg JackieJolienPien
17 November 2013 | Nieuw Zeeland, Milford Sound
Dag 26
Na een paar dagen op DOC campings zonder voorzieningen zijn we nagenoeg door onze stroom heen. De telefoons zijn leeg en ook de batterijen van de verschillende andere apparaten ook nagenoeg allemaal. Om 06:45 uur gaat onze I-pad af, daar zat nog een klein beetje prik in. Jackie kijkt naar buiten en het is bewolkt. We blijven dus nog lekker even keutelen. De Key Summit wandeling zal ons naar één van de bergtoppen brengen, maar als het bewolkt is zie je niets en is de klim zinloos als het om uitzicht gaat. Voor de conditie blijft het wel goed.
Uiteindelijk klaart het op en beginnen we om 10:00 uur aan de klim. Het is een wandeling van 3 uur return. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is weer een fantastische wandeling! Pien is inmiddels in slaap gevallen. Al snel zijn we goed op temperatuur en gaan de jassen uit.
Na een kleine twee uur klimmen zijn we op de top. Boven is het een stuk kouder dan beneden en we trekken ons jasje weer snel aan. Pien de muts op en de sjaal om.
Boven maken we een bakje warme nuddles klaar. Pien vindt het allemaal helemaal gezellig. Ze eet lekker mee. De weg naar beneden heeft ze weer hele verhalen en komen de verschillende 'zag twee beren broodje smeren' en ' 1,2,3,4 hoedje van' voorbij.
Doordat we laat gestart zijn kunnen we vandaag niet heel ver meer rijden. We rijden naar Te Anau en hebben onderweg besloten om daar de nacht door te brengen. We zoeken een terrasje en genieten van het zonnetje. Dan nog even wat boodschapjes inslaan en naar de camping.
Daar komt de geoliede machine op gang. Pien in de hottub, Jo eten maken, wasmachine aan, apparaten aan de opladers, samen eten, Pien naar bed, was in de droger en op de lijn en dan......douchen! Mmmmmm...heerlijk!
Morgen 06:00 uur wegrijden richting Haast. Dat kan van hieruit maar via één route ( Queenstown, Wanaka). Daar zijn we al geweest dus daar willen we zeker voorbij, vandaar dat we zo vroeg weggaan. Kan Pien nog even verder slapen terwijl wij rijden.
17 November 2013 - 11:03
JJP:
Hoi allemaal,
We hebben vanavond weer een beetje internet. Verslagen plaatsen gaat nog net met de verbinding hier. Foto's erbij zetten is echt een drama's. We doen ons best,maar of het allemaal weer gaat lukken?!
We hebben al wel gezien dat de nieuw geplaatste foto's zomaar bij een ander verhaal komen te staan. -
17 November 2013 - 11:04
JJP:
Het gaat trouwens verder helemaal te gek goed.
XXX van ons voor jullie allemaal. -
17 November 2013 - 11:10
Anita:
Hey hey.... Ik lees nog steeds jullie avonturen; heeeel leuk!!
Bizar om het verslag van vandaag te lezen terwijl ik net het ontbijt van vandaag achter de kiezen heb. Ben benieuwd naar de foto's ;)
Veel plezier nog en geniet!!! Grtzz uit Aalten (waar ligt dat ook alweer?), Anit@ xx -
17 November 2013 - 11:19
Jenny :
Wat een geweldige avonturen!! Door jullie beeldende beschrijving waan ik me een beetje in Nieuw Zeeland tijdens het lezen. Liefs -
17 November 2013 - 13:24
Simone:
Hallo meiden,
Wat een avontuur en wat een mooie beelden!!
Hier is het nu echt herfst. Wij moesten erg wennen om weer terug te zijn in het kikkerlandje.
We missen vooral het minimale en het niet moeten. Less is more!!!
Geniet ze nog van rust, ruimte en elkaar en pas goed op jullie zelf!!!
Liefs XX -
18 November 2013 - 13:41
Esther:
Klinkt allemaal weer geweldig. Hier is het brrrr, erg koud aan het worden. En jullie genieten aan de andere kant van wereld van het zonnetje;) Heerlijk. Geniet ervan. ps. Folders liggen klaar en breng ik deze week bij de praktijk. -
19 November 2013 - 19:05
Harro, Nikki En Juud:
Hoi Ladys,
Phoe nou ik ben bij gelezen hoor! Wat een verhalen allemaal.
Heerlijk al dat wandelen en die buggy jump!! Gaaf hoor.
Geniet er van!!
X Ons